Toča vsakič poškoduje številne avtomobile. V takem primeru je treba poskrbeti za hitro popravilo udrtin na avtu. Za to lahko poskrbi vsak izurjen klepar. Slednji pa vam bodo znali povedati tudi, da je za sanacijo takšnih poškodb, ki jih je povzročila toča, najbolje poskrbeti čim prej. V kolikor imate avtomobil zavarovan proti toči, pa lahko vse skupaj plača zavarovalnica in s tem ne boste imeli čisto nobenih stroškov. 

Kdaj popravilo udrtin na avtu plača zavarovalnica? 

Zavarovalnica bo za vaše popravilo udrtin na avtu pripravljena plačati le, če imate sklenjeno ustrezno zavarovanje. Če je takšne poškodbe povzročila toča, morate imeti avto zavarovan proti toči. Če avto ni ustrezno zavarovan, žal zavarovalnica škode ne bo povrnila, ampak boste slednjo morali kriti sami. Zato je takrat, ko pride do poškodb zaradi toče, vedno treba preveriti: 

  • ali imate sklenjeno ustrezno zavarovanje, 
  • kako poteka prijava škode in v kolikšnem času je treba škodo prijaviti, 
  • kje lahko uredite oceno škode in samo popravilo, da vam bo zavarovalnica povrnila stroške. 

Zavarovanje proti toči 

Za zavarovanje proti toči se je pametno odločiti, če želite, da v primeru poškodb, ki jih na vašem avtomobilu povzroči toča, stroške njihove sanacije krije vaša zavarovalnica. Popravilo udrtin na avtu bo tako za vas brezplačno. V kolikor imate sklenjeno takšno zavarovanje in je vaš avto poškodovala toče, pa boste morali za povračilo škode najprej slednjo oceniti in prijaviti. Ocena škode in njena prijava je mogoča tudi pri kleparjih, ki skrbijo za popravilo avtomobilov v takšnih primerov.  

Zaradi tega je za vas vse skupaj precej enostavno: vse, kar morate storiti, je le to, da preverite, ali imate sklenjeno ustrezno zavarovanje za povračilo škode, ki jo je povzročila toča, nato pa svoj avto odpeljete v AC Trobec v Ljubljani. Tam imajo veliko izkušenj s takšnimi škodnimi primeri, zato bodo znali pomagati tudi vam. Za vas bodo uredili čisto vse potrebno z zavarovalnico, poskrbeli za oceno škode ter njeno prijavo, nato pa seveda uredili še popravilo udrtin na avtu. Zavarovanje proti toči pa bo poskrbelo, da bo vse našteto za vas popolnoma brezplačno oziroma da bo vse stroške plačala vaša zavarovalnica.