Kakšne karakteristike ima stretch folija za ovijanje? Za kakšen material sploh gre in zakaj se ga uporablja? Gre za zelo raztegljiv material, ki se uporablja za zavijanje in ovijanje izdelkov ter palet, pa tudi za izdelavo različne embalaže zanje. Pri tem se je treba zavedati, da obstaja več vrst takšnega materiala, kar omogoča boljšo izbiro uporabnikom ter to, da ti izbiro prilagodijo svojim potrebam in namenu uporabe.

Za večjo stabilizacijo tovora na paleti

Raztegljiva stretch folija je zelo uporabna pri pakiranju, predvsem pa pri pritrjevanju in stabilizaciji različnih vrst tovora na paletah. Zaradi svoje velike raztegljivosti oziroma elastičnosti, po kateri je dobila tudi ime, se namreč zlahka ovije kar okrog celotne palete in celotnega tovora, ki je postavljen na njej. To omogoča zelo enostavno uporabo ter tudi zelo dobro stabilnost tovora, zaradi česar se takšen material pogosto uporablja pri transportu, pa tudi v številnih skladiščih in še kje.

Vsekakor je z njim možno zagotoviti, da tovor ostane na paleti kljub njenemu premikanju ali prevažanju, s čimer se poskrbi za njegovo večjo varnost pred poškodbami in tudi lažje premikanje palete. Prav zaradi tega je uporaba pri transportu skorajda nujna, saj se na tak način najlažje zagotovi stabilnost palete oziroma tovora na njej.

Elastičen material za pakiranje

Stretch folija je močno elastičen material za pakiranje ali ovijanje palet. Njena elastičnost je sicer odvisna od tega, za kakšno vrsto se odločite. Čeprav se največkrat uporablja za ovijanje palet, pa to nikakor ni edini način njene uporabe. Tudi pri pakiranju manjših izdelkov, škatel ali drugih vrst tovora se odlično obnese, zato so njeni nameni uporabe skorajda neskončni. Raztegljivost materiala poskrbi tudi za to, da se ta ne pretrga zlahka, kar pomeni, da izdelke, ki so oviti vanjo, ščiti tudi pred prahom in umazanijo, pa tudi pred vlago.

Kakšne lastnosti ima stretch folija?

Najpomembnejše lastnosti tega pakirnega materiala so:

  • enostavna uporaba in pakiranje,
  • nizki stroški uporabe,
  • zagotavljanje stabilnosti izdelkov na paletah,
  • lažje premikanje palet in lažji transport,
  • bolj varen transport, saj so tako izdelki zaščiteni pred morebitnimi poškodbami,
  • zaščito pred umazanijo, prahom, vlago in različnimi drugimi zunanjimi dejavniki.