Spletna prodaja beleži veliko rast. Dandanes na spletu nakupujejo skoraj vsi – tudi starejše generacije so že ugotovile, da je to zelo praktično, ugodno in enostavno. Če želite začeti s spletno prodajo, je izdelava spletne trgovine prvi korak k temu, zagotovo pa to ni dovolj – treba je poskrbeti še za to, da bo vaša nova trgovina uspešna in konkurenčna. Pri tem veliko vlogo igra tudi kakovostno zasnovana spletna stran, ki mora biti tudi dobro optimizirana, prav tako pa je treba poskrbeti tudi za njeno oglaševanje na spletu. Pri tem se lahko uporabljajo različni marketinški kanali, ki se jih vsekakor splača izkoristiti.

Bi radi imeli svojo spletno trgovino?

Če bi radi imeli svojo lastno spletno trgovino, je izdelava spletne trgovine prvi korak, da začnete s prodajo na internetu. Pri tem je zelo pomembno, kako je trgovina izdelana oziroma na kakšni platformi je osnovana. Ta mora biti taka, da vam omogoča čim bolj enostavno upravljanje z vsebino na strani, izdelki, fotografijami, pregledi naročil in plačil itd.

Sama trgovina pa mora biti zasnovana tako, da:

  • je čim bolj prijazna do uporabnikov,
  • pregledna in jasno strukturirana,
  • vizualno všečna,
  • hitro delujoča,
  • so vsi izdelki lepo predstavljeni,
  • vabi uporabnika k nakupu,
  • nudi več vrst plačil.

Koliko stane izdelava spletne trgovine?

Prvo vprašanje nekoga, ki želi začeti s spletno prodajo, je navadno to, koliko sploh stane spletna trgovina. A te so si med seboj lahko zelo različne, imajo več ali manj izdelkov, so bolj ali manj kompleksno zasnovane – od vsega tega pa je odvisna tudi cena. Vendar pa se je pri tem treba zavedati, da začetna cena sploh ni toliko pomembna, kot je pomembno to, da se vam bo s spletno prodajo vloženi denar kmalu povrnil in vam začel prinašati dobiček. To pa bo možno doseči le z odlično izdelano spletno stranjo, zato se pri tem ne splača varčevati. Še več: splača se vam vložiti tudi v SEO optimizacijo in oglaševanje vaše nove trgovine, saj boste tako lahko dosegli bolj uspešno spletno prodajo.