Ko govorimo o samopodobi govorimo o samozavesti. Samozavest je pomembna pri uspehu na vseh življenjskih področjih. Brez samopodobe si marsikje ne upamo tvegati, nimamo dovolj poguma, da bi pri vsakodnevnem opravljanju nalog v življenju raziskovali še kaj več kot že smo in imamo.

Prava samozavest ni samo temelj na naših doseženih uspehih. Je izpopolnitev našega jaza in  naše vloge, kar predstavljamo sebi, družini ter okolici.

Kaj pravzaprav pomeni nizka samopodoba? Nizka samopodoba v resnici pomeni pomanjkanje naše notranje izpopolnitve.

Pri access delavnicah, pa ravno tako obstaja točka za samopodobo. In prav pri dotiku te točke so blokade, ki smo si jih nezavedno naložili si pri access bars terapijah sproščajo.

Dejavniki oziroma šest ključnih pokazateljev nizke samopodobe so:

  1. Ljudje z nizko samopodobo veliko opravljajo. Zakaj je temu tako? Kaer jim to daje zadovoljstvo, saj so v sebi namreč prazni. Medtem, ko samozavestni ljudje ne govorijo o svojih idealih in ne o napredku drugih. 
  1. Človek z nizko samopodobo rad kritizira, medtem ko človek, ki je notranje izpolnjen spoštuje  druge in je do njih spoštljiv in ljubeč.
  1. Ljudje z nizko samopodobo so pogosto naduti. Predvsem si zelo prizadevajo prepričati druge, kako so pomembni in uspešni.
  1. Ljudje si navadno privzemajo zasluge drugih in za kar niso naredili in navadno krivijo druge, za tisto kar so naredili. 

       Še en primer nizke samopodobe, ko išče izgovore in krivi druge. Samozavesten ne 

       išče izgovorov ter ne krivi drugih in prevzame odgovornost, kar je storil in tudi česar 

       ni in si vedno prizadeva za izboljšanje.

  1. Prav tako so ljudje z nizko samopodobo odvisni, da jih ljudje cenijo in priznavajo, medtem, ko tisti, ki zaupajo vase, so pripravljeni na resnico in pravilno ravnanje tudi, če drugi tega ne odobravajo.
  1. Ravno tako tisti, ki imajo nizko samopodobo, so nevoščljivi in zavidajo drugim za njihov uspeh. In kaj pravzaprav je nevoščljivost?

To pomeni, da da smo notranje prazni ter imamo občutek, da nismo nič vredni.

Da bi izboljšali vse te naštete situacije zgoraj vam priporočam redne tretmaje access bars. In to im pogostej, seveda kolikor vam čas dopušča in vsak posameznik ve, pravzaprav čuti kako nujno to potrebuje. Seveda, dokler prvič ne sprobate access bars terapij niti ne boste vedeli, kako izgleda in kakšne so možne spremembe v vašem življenju predno ste spoznali access bars.

Da se vrnemo nazaj na zgoraj navedene primere, lahko na koncu vsega naštetega pride do neke nevoščljivosti do tistih, ki se nam zdijo boljši.

Kdor zaupa vase, tisti vsem drugim želi dobro. Tako tej osebi niti ni tako pomemben sam izgled, temveč sam značaj.

Pomembno mu je, da je sam s seboj zadovoljen in ne kaj pravijo ostali.

Da vse to lahko dosežemo čim lažje ter bolj lahkotno, se odločimo za omenjene access bars terapije.

Namreč prava samozavest je pomen, da najdemo izpolnitev ter zadovoljstvo v vsem tem kar smo sami.

Čistejši kot je naš namen, vse večji je pogum in naša vera, kako bomo dosegli stvari, ki si jih niti v sanjah nismo mogli predstavljati.