Menopavza ali mena je obdobje, ki ga ženske pogosto pričakujejo s strahom. Po pripovedovanju drugih žensk gre namreč za zelo težko in naporno obdobje, ki ga spremljata slabo počutje in nejevolja, predvsem pa obilo težav. Zato se marsikatera ženska sprašuje, kako izboljšati počutje v tem obdobju in kaj narediti za to, da bo takšnih težav čim manj.

Ravnajte preventivno in začnite že zdaj!

Čeprav se morda pri vas menopavza in težave še niti niso začele in imate do nje še kar nekaj let, je zdaj čas, da začnete razmišljati o njej in ukrepate tako, da sebe in svoje telo čim bolj pripravite na to obdobje, polno sprememb. Preventiva je vedno bolj učinkovita kot kurativa, zato je različne težave vedno bolje vnaprej preprečevati kot čakati, da se pojavijo, in ukrepati šele tedaj. Zato že danes začnite:

  • pridobivati informacije o tem, kako si lahko pomagate,
  • brati o prehrani, ki vam lahko pomaga prebroditi to obdobje,
  • bolje skrbeti zase in za svoje telo,
  • skrbeti za redno gibanje vsak dan, pa četudi je to zgolj sprehod,
  • uživati prehranske dodatke, ki vam lahko pomagajo.

Kje najti vse potrebne informacije?

Na spletu se lahko najde nešteto informacij, težko pa je vedeti, katere od njih so resnično zaupanja vredne. Zato pri iskanju informacij nikar ne verjemite vsem virom in člankom, ampak le in zgolj tistim, ki so objavljeni na verodostojnih straneh. Zavedati se morate, da gre v marsikaterem primeru za reklamo, ki ji ni v vsem za verjeti, zato zaupajte zgolj strokovnjakom.

Več ko boste brali, lažje boste ločili kakovostne informacije o manj kakovostnih, zagotovo pa se splača o tem, kako se pripraviti na meno, posvetovati tudi z zdravnikom oziroma ginekologom, ki je pravi naslov za take nasvete. Za nasvet seveda lahko povprašate tudi v lekarni ali na drugih mestih, kjer so na voljo strokovnjaki za pogovor.

Med drugim boste veliko uporabnikih informacij našli tudi na spletni strani Holistic.si, kjer so zbrani številni članki. V njih boste lahko našli ogromno uporabnih nasvetov o tem, kako poskrbeti, da menopavza za vas ne bo tako zelo naporna, ampak bo minila s čim manj težavami. Prav tako pa so v teh člankih predstavljeni tudi prehranski dodatki, s katerimi si lahko v tem obdobju učinkovito pomagate do boljšega počutja.