Pametno je uporabljati električni kopalniški radiator (ali kot jim nekateri rečejo električni kupaonski radijatori). Z njim je namreč možno kopalnico segreti hitreje. Poleg tega pa ga je možno uporabljati tudi tam, kjer ogrevanje sicer ni urejeno. Za delovanje takšnega grelnika je namreč potrebna zgolj elektrika, kar omogoča, da ga lahko uporabljate praktično kjerkoli – tudi na vikendu, v počitniški hišici, apartmaju ali drugem objektu, kjer ni centralnega gretja, npr. v novogradnji, kjer za to še ni poskrbljeno. 

Si želite tople kopalnice? 

Če si želite tople kopalnice, pa do sedaj za to v njej še ni bilo poskrbljeno, lahko za to v največji meri poskrbi električni kopalniški radiator. Ta bo poskrbel za to, da bo prostor topel, zato se ga splača kupiti, če v prostoru zaenkrat nimate urejenega gretja. Investicija namreč ni velika, torej z njo ne boste imeli prevelikih stroškov, saj so takšni grelniki precej ugodni. Zanje boste namreč odšteli le nekaj sto evrov, kar za doseganje večjega udobja pri uporabi kopalnice gotovo ni prevelik strošek. Tako lahko z gotovostjo rečemo, da gre za pametno investicijo, s katero lahko poskrbite za učinkovito ogrevanje. 

Kako potekajo montaža, vgradnja in priklop? 

Vsakogar, ki kupuje električni kopalniški radiator, pa zanima tudi to, kako se takšno napravo montira in priklopi na elektriko. Morate za to poklicati mojstra, ki se spozna na ogrevalne naprave, ali pa se montaže lahko lotite sami? Je montaža zahtevna in vzame veliko časa? Kako se opravi priklop, da vse poteka varno in da bo naprava dobro delovala? Vse to so vprašanja, s katerimi se ukvarjajo ljudje, ki bi radi v svojo kopalnico montirali grelnik na elektriko, a v resnici jim za vse našteto sploh ne bi bilo treba skrbeti. Vgradnja in montaža takšne naprave namreč ne bi mogla biti bolj enostavna, kot je, enako pa velja za priklop, saj: 

  • imate vse za montažo priloženo napravi, ki jo kupite, 
  • lahko montažo brez težav opraviti sami, 
  • boste za montažo potrebovali le običajno orodje, ki ga imate verjetno že doma, 
  • montaža poteka tako, da na steno montirate konzole, na katere nato namestite grelnik, 
  • je priklop še bolj enostaven, saj je vse, kar morate narediti, le to, da vstavite kabel v električno vtičnico in obrnete termostat oziroma pritisnete tipko za vklop grelnika, 
  • vam tako ne montaža ne priklop ne bosta vzela veliko časa.